În aceasta luna, în ziua a douazecea, pomenirea preacuviosului parintelui nostru Teodor Trihina.
Acest fericit supunându-se la toata reaua patimire si petrecere, înghetat de frig si de ger, îsi acoperea trupul cu îmbracaminte de par aspra, pentru care s-a si numit Trihina. Drept aceea a dat de gol si înselaciunea demonilor. Si mormântul sau este izvorâtor de mir, tuturor celor ce cu dragoste nazuiesc la dânsul, si-si iau sufleteasca si trupeasca tamaduire.
Tot în aceasta zi, pomenirea sfintilor mucenici Victor, Zotic, Zinon, Achindin, Chesarie, Severian, Hristofor, Teona si Antonin.
Toti acesti sfinti au savârsit lupta muceniciei pe vremea lui Diocletian cel raucredincios, când si mult-patimitorul mucenic al lui Hristos Gheorghe fiind prins era pedepsit si în vremea pedepselor savârsea acele minuni. Si Victor, Achindin, Zotic, împreuna cu Zinon, si Severian, vazând pe sfântul Gheorghe, întins pe roata, si întru nimic vatamându-se, cu un glas s-au marturisit pe sine crestini, si li s-au taiat capetele cu sabia. Iar Hristofor, Teona si Antonin, fiind cei mai de aproape pazitori ai împaratului, si care stau înaintea lui, într-una din zile, în vreme ce marele mucenic era cercetat cu cruzime, vazând învierea pagânului celui mort, facuta prin rugaciunile mucenicului si prin chemarea lui Hristos Dumnezeu, degraba acestia aruncând centurile si armele lor înaintea împaratului si a toata adunarea, au marturisit ca Hristos este Dumnezeu adevarat. Pentru care fiind prinsi au fost pusi la închisoare. Iar dupa câteva zile stând înaintea tiranului au fost supusi la multe chinuri. Si în sfârsit fiind aruncati în foc, au primit cununa muceniciei.
Tot în aceasta zi, pomenirea sfântului sfintitului mucenic Anastasie al Antiohiei.
Tot în aceasta zi, pomenirea sfântului apostol Zacheu.
Tot în aceasta zi, pomenirea preacuviosului Atanasie care a zidit Mânastirea din Meteor în Tesalia si care în pace s-a savârsit.
Tot în aceasta zi, pomenirea preacuviosului Iosaf, ce a sihastrit împreuna cu pomenitul cuvios Atanasie din Meteor, si care în pace s-a savârsit.
Cu ale lor sfinte rugaciuni, Doamne, miluieste-ne si ne mântuieste pe noi. Amin.