Stareț

Arhim. Atanasie Roman

" În baza hotărârii Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului adoptată in ședința de lucru din data de 25 iunie 2015, ca urmare a alegerii de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a Preacuviosului Părinte Arhimandrit Ilarion Urs ca episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, s-a decis ca Parintele Atanasie Costică Roman, să fie numit, începând cu data de 01 iulie 2015, stareț al Mănăstirii Brâncoveanu-Sâmbăta de Sus."

Biografie

Preacuviosul Parinte Atanasie Roman, s-a născut în satul Rafaila, com. Todirești, Jud. Vaslui la 03 iunie 1975, din părinții Vasile și Anica Roman. Între anii 1981 – 1989 a urmat școala gimnazială în satul Rafaila, iar intre anii 1989 – 1993 liceul industrial Nicolae Iorga din orașul Negresti.

A intrat in monahism in Manastirea Brancoveanu, jud. Brasov, in iarna anului 2000 in data de 7 ianuarie de soborul Sfântului Ioan Botezătorul.

Un an mai târziu, în data de 5 aug, cu binecuvântarea I.P.S Sale Pr. Mitropolit Dr. Antonie Plămădeală, a fost tuns monah primind numele de Atanasie, slujba fiind oficiată de Pr. Stareț Arhim. Ilarion Urs.

In data de 06 mai 2005 a fost hirotonit ierodiacon de către P.S Visarion Rășinăreanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, iar in data de 27.12.2008, de praznicul Sfântului, Întâiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan, cu binecuvântarea I.P.S Pr. Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a fost hirotonit ieromonah de către P.S Andrei Făgărășeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

"Pe baza hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nr. 9567 din 6 octombrie 2017, în conformitate cu prevederile art.81, alin. 3 din Statutul pentru organizarea si funcționarea Bisericii Ortodoxe Române ți ale art. 27 alin 1-3 din Regulamentul pentru Organizarea vieții monahale și funcționarea administrativă și disciplinară a mănăstirilor , se acordă, rangul de ARHIMANDRIT
Preacuviosului Părinte ATANASIE ROMAN, Starețul Mănăstirii Brâncoveanu, din localitatea Sâmbăta de Sus, Jud. Brașov.

DR. LAURENȚIU STREZA,
ARHIEPISCOPUL SIBIULUI ȘI MITROPOLITUL ARDEALULUI,
Dată în cancelaria Noastră Mitropolitană din Sibiu, în anul mântuirii 2017, luna decembrie, ziua 27, la praznicul Sf. Ap. Întâiul Mc. și Arhidiacon Ștefan."

Studii:

Școala generală - localitatea natală

Com. Rafaila - Jud. Vaslui

1982 - 1990

Cursurile Gimnaziale - Liceul Industrial Nicolae Iorga

Negrești -Jud. Vaslui

1990 - 1994

Cursurile Facultății de Teologie - ”Andrei Șaguna„ din cadrul Universității ”Lucian Blaga„ din Sibiu,susținând teza de licență ”Mănăstirea Rafaila - Vatră de cultură românească„ avându-l ca îndrumător științific pe Conf. Dr. Busanowski Paul.

România - Jud. Sibiu

2005 - 2009

- Cursurile de masterat - la Facultatea de Teologie ”Andrei Șaguna„ din cadrul Universității ”Lucian Blaga”, specializarea teologie-istorie, susținând lucrarea de disertație, ”Dumnezeu, omul și răscumpărarea omului în viziunea sfinților părinți capadocieni”, avându-l ca îndrumător pe Pr. Conf. Univ. Dr. Ioan Mircea Elciu.

România - Jud. Sibiu

2009 - 2011

Slujiri în biserică / Trepte ierarhice

- Noviciatul - în Mănăstirea Brâncoveanu

Sămbăta de Sus - Jud. Brașov

7 ian. 2000 -
5 aug. 2001

- Tuns în monahism - în Mănăstirea Brâncoveanu, primind numele de Atanasie.

Sămbăta de Sus - Jud. Brașov

5 aug. 2001

- Hirotonit ierodiacon - de către I.P.S Dr. Antonie Plămadeală, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului.

Sămbăta de Sus - Jud. Brașov

06 mai 2005

- Hirotonit ieromonah - de către P.S Andrei Făgărășeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului

Sămbăta de Sus - Jud. Brașov

27 Dec 2008

- Hirotesit duhovnic - de către I.P.S Dr. Laurențiu Streza,
Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului.

Sămbăta de Sus - Jud. Brașov

10 ianuarie 2010

-Stareț al Mănăstirii Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus

Sămbăta de Sus - Jud. Brașov

1 iulie 2015

-Hirotosit arhimandrit - de către I.P.S Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului.

Sămbăta de Sus - Jud. Brașov

27 decembrie 2017


Copyright © All rights reserved | with by Mănăstirea Brâncoveanu