15 - 16 august 2009 - Hram la Manastirea Brancoveanu


Mii de pelerini veniti din toata tara au participat ieri si astazi de praznicul Adormirii Maicii Domnului si a Sfintilor Martiri Brancoveni la Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus.

Ieri, 15 august, la altarul din padure IPS Laurentiu - Mitropolitul Ardealului, alaturi de PS Andrei Fagaraseanul inconjurati de un impresionant sobor de preoti si diaconi au savarsit slujba Sfintei Liturghii, urmata apoi de slujba Sfantului Maslu. Cuvantul de invatatura a fost rostit ca in fiecare an de Parintele Arhimandrit TEOFIL Paraian, duhovnicul Manastirii. Pelerinii prezenti au fost invitati apoi la agapa frateasca care s-a tinut in sala de mese a Academiei Sambata si in trapeza Manastirii

Azi, 16 august, de praznicul Sfintilor Martiri Brancoveni, al doilea hram al Manastirii, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata de PS Macarie - Episcop al romanilor ortodocsi din Europa de Nord si de PS Andrei Fagaraseanul, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi. Raspunsurile la strana au fost date de grupul psaltic "Lumina Lina".