15-16 august 2010 - Hramul Manastirii "Brancoveanu" - Sambata de Sus


In data de 15-16 august, de Praznicul "Adormirii Maicii Domnului" si "Sfintii Martiri Brancoveni", Manastirea "Brancoveanu"de la Sambata de Sus isi va sarbatori cele doua hramuri.

Mai multe detalii legate de acest eveniment ne-au fost date de catre P.Cuv.Arhim. Ilarion Urs, staretul manastirii: "In data de 13 august vor fi aduse din Catedrala Mitropolitana din Sibiu moastele Sfantului Nectarie, Laurentiu, Sfintilor Epictet si Astion si alte Sfinte Moaste care vor fi lasate spre inchinare pana in ziua de 15 august., Apoi sambata de la ora 17 se va savarsi slujba Vecerniei impreuna cu Litia iar apoi, in altarul din padure se va continua slujba Utreniei si Prohodul Maicii Domnului. A doua zi, de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, la fantana din curte se va savarsi slujba Agheasmei Mici incepand cu ora 9 de catre I.P.S. Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, P.S. Andrei Fagaraseanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, P.S Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, P.Cuv.Arhim. Ilarion Urs alaturi de un sobor de preoti si diaconi urmata apoi de Sfanta Liturghie oficiata in altarul din padure. Dupa Sfanta Liturghie se va savarsi Taina Sfantului Maslu urmata de o agapa crestineasca in trapeza manastirii".Manifestarile vor continua si in ziua urmatoare in data de 16 august cand Biserica Ortodoxa Romana praznuieste pe "Sfintii Martiri Brancoveni" patronii spirituali si ocrotitorii Bisericii Mari a Manastirii.

Tot in 16 august, racla cu Sfintele Moaste va fi asezata in Catedrala Municipiului Fagaras unde incepand cu ora 9 va fi savarsita Sfanta Liturghie de catre I.P.S. Laurentiu, Mitropolitul Ardealului iar apoi I.P.S Laurentiu va participa la manifestarile dedicate Zilelor Orasului Fagaras si a serbarii patronilor spirituali ai orasului, manifestarea fiind la prima editie, dupa ce anul trecut, cu ocazia vizitei facute de P.F Parinte Daniel in Municipiul Fagaras "Sfintii Martitri Brancoveni"au fost alesi patroni spirituali ai Municipiului si ai Tarii Fagarasului.