15 august 2011 - Hramul Manastirii "Brancoveanu" - Sambata de Sus


Incepand cu data de 14 august, Manastirea "Brancoveanu" imbraca haine de sarbatoare pentru a sarbatorii cel de-al 315-lea hram.

Dupa cum a declarat Parintele Arhimandrit Ilarion Urs, staretul manastirii, programul va incepe cu Vecernia cu Litia Praznicului "Adormirii Maicii Domnului" de duminica seara la ora 17, apoi la ora 19, la Altarul din padure (construit de Parintele Arsenie Boca) se va oficia Utrenia cu Prohodul Maicii Domnului.

Luni, 15 august de la ora 6 se va savarsi Sfanta Liturghie pentru impartasania credinciosilor in Biserica Mare a Manastirii, apoi la ora 9, in fata fantanii, IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si PS Andrei Fagaraseanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului vor savarsi slujba sfintirii apei, dupa care vor merge in procesiune pana la Alatarul din padure unde la ora 9.30 va incepe Sfanta Liturghie Arhiereasca. La ora 13, toti credinciosii sunt invitati la agapa frateasca ce va avea loc in trapeza manastirii.

Avand in vedere ca Manastirea are un al doilea hram, cel inchinat Sfintilor Martiri Brancoveni, sarbatoarea va continua in ziua de 15 august cu Vecernia Sfintilor Martiri Brancoveni cu Litia , de la ora 17 iar de la ora 19 Utrenia Sfintilor Martiri Brancoveni.

A doua zi, 16 august la ora 8.30 se va oficia Acatisul Martirilor si Ceasurile iar de la ora 9.30 Sfanta Liturghie arhiereasca, oficiata de IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si PS Andrei Fagaraseanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.