Viața Monahală Centrul Cultural "Radu Brâncoveanu"
Background Image

Așezământul filantropic „Sfântul Efrem cel Nou și Sfântul Nectarie Taumaturgul”

Mănăstirea Brânoveanu

Sâmbăta de SusMay 21, 2019
Background Image

Așezământul filantropic „Sfântul Nectarie Taumaturgul” și „Sfântul Efrem cel Nou” de la Mănăstirea „Brânoveanu” din Sâmbăta de Sus, județul Brașov, a fost sfințit luni, 14 august 2017, cu o zi înainte de hramul așezământului monahal de la poalele Munților Făgăraș.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și cu Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

La slujba de sfințire au fost prezenți starețul mănăstirii, Arhim. Atanasie Roman, obștea mănăstirii, precum și numeroși oaspeți și credincioși.

La sfârșitul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe părintele stareț și pe toți monahii pentru amenajarea acestui așezământ filantropic și medical unde vor fi îngrijiți călugării bolnavi. Acesta a spus ca in fiecare mănăstire este necesar să existe un așezământ medical, pentru cei care sunt mai în vârstă și au nevoie de asistență medicală și îngrijire.

Acest așezământ este închinat la doi sfinți, Sfântului Efrem cel Nou, cinstit acum și la noi și cunoscutul taumaturg Sfântul Nectarie de Eghina.


Avem și noi sfinții noștri care ne ocrotesc, iar această mănăstire este ocrotită de Sfinții Brâncoveni. Iată cum toți sfinții ne ajută să ne împlinim menirea pe care o avem, slujirea în Biserica lui Hristos.
                              I.P.S Dr. Laurențiu Streza

Așezământul filantropic „Sfântul Nectarie Taumaturgul” și „Sfântul Efrem cel Nou” a fost amenajat în vechiul corp de chilii al mănăstirii și oferă spații de îngrijire medicală și de cazare pentru obștea mănăstirii.